دسترسی سریع

یادداشت ها آرشیو

دانستنی های استاندارد؛ بازرسی مواد غذایی

فاطمه مظلوم، رییس امور آزمایشگاه های استاندارد ایلام

بازرسی در واقع یکی از مراحل مختلف کنترل کیفیت است، در بازرسی هدف های مختلفی دنبال می شود از جمله:

-  بررسی میزان مطابقت تولید با ویژگی های از پیش تعیین شده

-  اطمینان از تولید با کیفیت مطلوب

-  ایجاد و توسعه ارتباط با مسوولان و آگاه ساختن تمام سطوح مدیریت از چگونگی عملکرد واحد تولیدی

-  کشف خطاها و معایب موجود در کالا

-  جدا کردن مواد اولیه، ماشین ها و خدمات و فرآورده های نامطمئن و مغایر با ویژگی ها

-  و کم کردن ضایعات با جلوگیری از تولید فرآورده های نامرغوب و موارد مشابه

مهم ترین موضوع های بازرسی عبارتند از:

-  بررسی و تأیید مطابقت کیفیت کالا یا خدمات با استانداردها، قوانین و مقررات و ویژگی های اولیه (این کار با انجام آزمون های فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی، غیرمخرب، با ابزارهای ساده و دستگاهی صورت می گیرد)

-  بررسی و تأیید مطابقت کمیت کالا، شمارش، توزین، محاسبه وزن حجمی و اندازه گیری ابعاد کالا

-  بررسی و تأیید زمان ساخت و تاریخ انقضاء

-  بررسی و تأیید محل ساخت با تولید در موارد لزوم

-  بررسی و تأیید تناسب بسته بندی با کالای مربوطه برای حمل سالم محصول تا مقصد

 
امتیاز دهی
 
 

نسخه قابل چاپ