دسترسی سریع

ملی بیشتر

آیت‌الله مبلغی:

زیرساختهای صنعت حلال کشور باید به خوبی فراهم شود

ناظر فقهی حلال کشور گفت: باید زیرساختهای صنعت حلال کشور باید به خوبی فراهم شود.
به گزارش روابط عمومی استاندار قم، آیت‌الله احمد مبلغی در جلسه مشترک با شریعتی رئیس استاندارد کشور اظهار داشت: حلال یک قانون بسیار خوبی را پیدا کرد تا وحدت و انسجام و مرکزیتی را برای کشور جمهوری اسلامی ایران ایجاد کند و این قانون در مقام پیاده شدن است.
ناظر فقهی حلال کشور افزود: مهم ترین دغدغه ای که داریم این است که بتوانیم زیرساختهای حلال را فراهم کنیم چون اقدامات در صنعت حلال بدون ایجاد زیرساختهای لازم امکان پذیر نیست.
وی تصریح کرد: در این باره نیاز به آزمایشگاه مجهز داریم چرا که مواد وارداتی در تولید کالاها بسیار گسترده است و برای اینکه حلال بودن یا نبودن آن قابل تشخیص باشد نیاز به آزمایشگاههای مجهز دارد و با دیدن نمی‌توان تشخیص داد.
آیت‌الله مبلغی بیان کرد:برای ایجاد آزمایشگاهی فعال و ایجاد مرکزیت توسط استاندارد و استفاده از ظرفیت دانشگاهی و علمی داخل کشور است که این امر در دستور کار قرار دارد.
وی حاطرنشان کرد: شورای فقهی بخشی از کار را بر عهده دارند که قسمتی در قم است، در این باره شورای فقهی سه مسیر را می پیماید، اول اینکه مسیر را برای اخذ فتاوای رهبری و مراجع معظم تقلید تقویت کنیم و فقه مقارن حلال بین شیعه و سنی ارزیابی نمائیم تا بتوانیم دیدگاه شیعه را عرضه کنیم 
همچنین تشکیل شورای فقهی حرکتی در تحقق این اهداف است.
ناظر فقهی حلال کشور اظهار داشت: این شورا دارای 7 نفر عضو است که همگی دارای درس خارج هستند و تبحر دارند و با نگاه فقهی به مساله صنعت حلال توجه می کنند و نتایج را ارائه می دهند.
وی عنوان کرد:در تلاشیم قم به عنوان شهر نمونه حلال معرفی شود و اقداماتی در این جهت در دستور کار است، در این خصوص جلسه ای با آستان قدس داشتیم تا برای توسعه زیرساختهای حلال کشور گام‌هایی را برداریم.
آیت‌الله مبلغی خاطرنشان کرد: ظرفیت های داخلی در جهت توسعه صنعت حلال بسیار زیاد است و باید دستگاههای اجرایی ملزم شوند، ضمن اینکه از تجربیات استاندارد در رفع خلاء ها استفاده می کنیم.
وی گفت: حلال دارای ابعاد مهمی دینی و فقهی است و این صنعت دارای بعد اقتصادی نیز بوده و در این باره وظیفه اداری نیز بر عهده استاندارد است تا طبق قانون به آن جامه عمل بپوشاند و نباید در این امر تعللی اتفاق بیفتد.
ناظر فقهی حلال کشور افزود: پروژه حلال نیاز به ملزوماتی دارد و در این باره نیاز به زیرساختهای لازم قانونی و پژوهشی و سخت افزاری داریم، موضوع حلال بسیار مهم است و نیاز به اقدامات اساسی دارد.
وی بیان کرد: حلال استاندارد دیرتر از دیگر حلال ها آمده و فاقد امکانات هستیم و باید این کمبودها را جبران کنیم، قانون بخش هایی را برای حلال در نظر گرفته است که بخش انطباق یکی از بخش هاست و باید همه چیز منطبق بر شرع باشد.
آیت‌الله مبلغی تصریح کرد: در ارتباط با انطباق نیاز به تقویت زیرساخت و بنیه حلال است، در این باره چند وظیفه وجود دارد که ایجاد کانالهای ویژه با مراجع به خصوص رهبری از آن جمله است.
وی خاطرنشان کرد: در این عرصه شورای فقهی نیز تشکیل شده و تقویت فقه مقارن شیعی و سنت اهمیت زیادی دارد و ما نیاز به گفتگو و بررسی داریم.
ناظر فقهی حلال کشور عنوان کرد: همچنین نظارت خرد و کلان بر کل بازار و وضعیت کشور دارای اهمیت است، در این باره باید جایگاه شورای فقهی به خوبی مشخص و معرفی شود.

سایر تصاویر:
 
امتیاز دهی
 
 

نسخه قابل چاپ