براساس ماده 11 قانون اصلاح الگوی مصرف، برای یکی دیگر از مجموعه تجهیزات انرژیبر یعنی سردخانههای مستقل نگهداری مواد خوراکی معیار مصرف انرژی تعیین و در یکصد و هفتاد و پنجمین کمیته ملی استاندارد انرژی تصویب شد.
پریچهر قزلباش، مدیر کل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد معیارهای مصرف انرژی و محیط زیست گفت: هدف از تدوین استاندارد مذکور تعیین یک معیار جامع و مناسب برای مصرف انرژی در صنعت سردخانههای مستقل بالای صفر، زیر صفر و دو مداره در کشور است. این استاندارد شامل تمام سردخانههای ثابت (انبارهای سردخانهای) نگهداری مواد خوراکی (از جمله میوه و سبزیجات، گوشت، ماهی و مرغ، بستنی، کره، پنیر پیتزا، خرما و سایر مواد خوراکی در مقیاس صنعتی) و با ظرفیت اسمی بالاتر از 500 تن که اصولا در سه رده بالای صفر، زیر صفر و دو مداره طبقه بندی میشوند، می باشد.
وی گفت: اندازه گیری مصرف انرژی سردخانههای مذکور میتواند اطلاعات بسیار ارزشمندی را به منظور انجام اقدامات اصلاحی در راستای کاهش انتشار آلاینده ها، کاهش مصرف انرژی در اختیار قرار دهد و میتوان نسبت به بهبود عملکرد و راندمان آن واحدها گامی بزرگ برداشت.
وی افزود: از برنامه دوم توسعه تاکنون 53 استاندارد معیار مصرف انرژی برای تجهیزات و 40 استاندارد برای صنایع انرژیبر تدوین شده است.